Si Sepet Dan Si Manis

Si Sepet Dan Si Manis

Monday, August 1, 2011

Puasa BEST

Assalammualaikum dan Selamat Berpuasa sume !!

Selamat Hari Isnin malas tapi mesti CERGAS dan CERIA okehh!! Of cos lah sbb today kan first day puasa. U all kena bersemangat dan bukan lemah gemalai mcm penari - penari kebudayaan plissshhh.. So, korang bersahur ape pagi tadi ek? Mesti best dan SEDAP kann coz korang yg stay ngan family jauh lebih beruntung berbanding mcm i yg dok sendiri jauh dari family. Sobb.. sobb.. tetibe emo lebih! Yes, first time puasa nun jauh di UTARA di penang ini. Dan rase lain sikit.

Pagi tadi i bangun sahur dlm kol 4pg. Giler awal kan?? I masak air, i sahur ape tau??? Nestum jagung 3 in 1 dan air teh susu. Wallaah!!! Yummy nye. Nikmatnye bersahur. Walau bukan sahur nasi dan lauk pauk sedap. Tapi bersyukur lah nk amek berkat kan??? Pastu, i bykkan minum air suam. Itu penting dong!  Pas siap bersahur, i dok depan tv tgk Usrah pagi di TV9, Ya Allah, seronoknya tengok orang g Madinah dan Mekkah. Berpuasa di sane. Sayu hati je bile tgk ustazah Asni tu berdoa. Dan i sambung tgk drama melayu smpai kol 6 pg. Nk tunggu azan SUBUH. Pas solat SUBUH baru i sambung tido sampai jam 730PG. HEHEHEHEHEHE.

Nape rase berat mate nk bukak dan badan ni bile nk g keje pagi tadi.  Nk kata syaitan nirrojim tu yg timpa badan ni, tak jugak! Kan bulan puasa syaitan dah kena IKAT! Itu hanya sikap diri sendiri kot??? Sekadar nk sedapkan hati i. My lovelies fiancee ekceli dah amek cuti for 1 Weeks utk spent time berbuka ngan i. But unfortunately, i rase tak dpt nk berbuka ngan dia :( sedih.. Coz now my dad ade kat penang dan tentulah i kena berbuka ngan dia kann?? Pluss i rase i tak leh lelame lah berbuka kat luar ni, cos i dah janji nk g sembahayang TERAWIH ngan kakak serumah i :) tak sabar lah! Rindu banget deh.

Harap-harap dapat berpuasa penuh tahun ni :) Insya-ALLAH, tp kan, orang pompuan bukan ke ade time bendera merah?? Hmmm, sbb i baru je abis period on last saturday. Hopefully, my next period will be on end of this month :) Yeayyy.. I kesian kat my fiancee sbb tak dpt berbuka ngan i. Tapi, i promise him maybe weekend boleh spent time together :) Hopefully lah kan? Insya-Allah. I will curi masa nk berbuka ngan si dia of cos. Dan now i nk wish for all of u especially BLOGGERS N my silent readers if any, SELAMAT MENYAMBUT PUASA AL MUBARAK di bulan mulia ini, smoga IBADAT kita akan diberkati dan dirahmati oleh-Nya. Puasa penuh tau!




Berehat Sebentar : Jgn banyak TIDO sempena bulan puasa ni :)



3 comments:

Renee Meow said...

selamat berpuasa dear..! :D

neeza the gojes said...

Renee Meow : Selamat BERPUASA jugak dear :)

AesyaZealous said...

slmt berpuasa :)