Si Sepet Dan Si Manis

Si Sepet Dan Si Manis

Monday, July 25, 2011

Cari KERJA lain!!

Assalammualaikum dan Selamat Hari Isnin......

Tu dia.. dh berhabuk gilerh belog kesayangan ku ini :( Almaklum le, i sibuk gilerh jadi Mak Pacak di Imigresen. Sigh * Penat tuh tak usah cakap lah. Dari pukol 7 pagi smpai malam.. Tak mkn sehari. Minum je. Itu lah rase penat semacam nih.  Berat badan pun rase turun jugak kot? Tak timbang lagi. SBB malas..
Ekceli kan, i mengalami STRESS yg amat SGT! Smpai nk berhenti kerja! Yesss, mmg rase mcm ni bile diri kite dipermainkan dan dibuli mcm kite ni kuli BATAK dia agaknye. Mmg i emosi sgt sejak semalam.

Mengapa sepanjang hampir 5 bulan i keje disini, i terasa SGT teruk! Sampai tak tahu nk ngadu kat sape! I dah ngadu kat my mom, my beloved fiancee, also my dad... But still HURT me sooo muchhh!!! Rase dah mmg nk buat surat LETAK JAWATAN tau! Besok lusa mungkin i akan bagi surat tuh depan muke DIA! Biar DIA tahu ape yg i rase selama ni! Depan my dad nanti, i akan ceritakan sume rase takpuashati i nih. Percayalah, i bukan sesaje je nk berhenti keje. Kalau leh, i lagi lah nk lame kat sini. 

Tapi, STRESS sgt i katsini. I tak nak nanti mengganggu EMOSI i. Lame2x jadi sakit jiwa mcm si Sheila dalam drama ANNISSA. I tak mo mcm tuh. Mintak dijauhkan dari sume tuh. I nk berfikiran sentiasa WARAS dan tak terikut emosi je. SBB i taknak hancurkan kerjaya i. I rase i berhak bersuara kan?? Sbg salah seorang pekerja di syarikat ini, i ada HAK i sendiri. Hak i tak patut dipandang rendah dan remeh! Percaya lah, sepanjang i pernah bekerja di KL dlu, hampir 3 tahun lebih, bekerja dibawah pimpinan 3 orang BOS LELAKI berbangsa CINA, i tak pernah rase seteruk sekarang nih. Skg ni emosi i jadi tak stabil. I berzikir byk2x..

Besok dan luse i akan terus terang depan my dad dan DIA. Tentang ape yg i rasekan. Dalam mase yg same, i nk cari keje lain. Yessss, mmg i dah lepaskan TUAH dan ape yg sepatutnye jadi milik i ni. Tapi, i dah tak terdaya lagi. I dah penat, letih, dan tak sanggup nk pk sume ni lagi. I dah rase mungkin jodoh i ngan kerja sekarang ni dah tak panjang lagi :( Sedih sgt! Tapi ape kan daya, i hnya mampu berdoa dan berikhtiar mencari kerja yg lain. Susah senang i nanti, i nk berdikari sendiri. Terus menerus tanpa bantuan famili i sendiri. I rase sgt tertekan sekarang. I perlukan motivasi dan nasihat. Really need it now. Rase down sgt skang nih.

Tetibe i teringat kat ofis lame kat KL tuh. I miss my old job. I miss my cubicle, i miss all of workers and even my boses there :) I wish i could turn back time and not make a mistake by working here. REALLY sad! Need some fresh air and motivation. Need a new job right now. I dah tak sanggup lagi. Please... Help me....







Berehat Sebentar : I dah tak sanggup nk keje sini LAGI :(


3 comments:

anaztasias nora aira said...

dugaan dear. kuatkan semangat. tp itulah dulu nora pun berusaha cari kerja lain. Alhamdullilah dpt lari dr tempat keja lama.

nora aira
http://norapurplebridez.blogspot.com

neeza the gojes said...

Nora : TQVM dear for the moral support :) appreciate it :) Mmg kadang2x hidup mmg mcmnie kan????

neeza the gojes said...
This comment has been removed by the author.