Si Sepet Dan Si Manis

Si Sepet Dan Si Manis

Monday, February 13, 2012

Alhamdulilah

Salam dan Selamat hujung minggu:-)

Hurm.. cemane nk mule ye? Hati i dah start berdegup lajulaju dan xtentu arah. fikiran dah mule pening xtahu nk start dari mane? blur,buntu. Otak jemm.

Huhuhu.help me. ok,ok. Pertama sekali syukur kepada Tuhan atas segala kelancaran dan smuanye bejalan ngan smooth dan memuaskn hati smua pihak. Seperti yg i pnah mention sblum ni, last friday late nite i and mr sepet went back to kl.

Our mission is to discuss about our official nikah,resepsi and bertandang date. And td selepas solat maghrib, HIS families came to my parents house:-) Okeh, after about 2 hours chitchat and discuss, Alhamdulillah, we managed to set the date.

Here the result:

Nikah - 22.12.2012
Resepsi - 23.12.2012
Bertandang - 30.12.2012

Yes, i knew the date yg i nk dulu tu i rase mcm BERAT HATI je. walaupun tarikhnye cantikkk! 10.11.12. isn't the date is really superb kan nombor tu? But, when im think again, i prefer nk wat bln disember:-) Meaning amek berkat la bulan tahun baru islam:-) Walaupun bukan tarikh pertama utk Maal Hijrah but still dalam bln tahun baru kann?

Lepas je mr sepet n his families balik, i dh start nervous gile dan fikiran buntu:-( Sbb jd blur dan xthu nk start dari mane? Sobssobs. Yg dpt i pk skg adalah:

I nk beli baki hantaran yg blum settle which is handbag,telekung,kain pasang,sireh junjung dan manisan.

Well, first thing of cos lah DUIT yg paling UTAMA. Yang ni still wat i takot lagi. I takot duit simpanan masih xcukup walaupun i gile2 simpan dan berjimat cermat.

Then, i ngah konfius nk choose warne tema my side, his side, nikah, sanding,bertandang, blablabla yadayadayada.

Kain jenis material pe pn i xdecide lg dan pening nk pilih cos i ni badan bentuk pear. Dan susah nk turun. Sobs.
Pastu kasut kawen. Then blablabla.

Arrgghhhh.

Sakit kepala lah. Stress lak i.

I think nk mintak tlg renee lah. Anyway, Tahniah dan Selamat Pengantin baru Puan renee:-) and hubby. Smoga berbahagia ke akhir hayat.

T i nk try email dia tanye tentang persiapan kawen punye hal dan blablabla.

Hurrmmpphhh.

Oklah sayangS sume, dah lewat malam ni esok i kne bangun pg:-)
Nanti i update lg my blog cikodot ni ye. Tapi after i dah decide warne tema kawen i lah ye:-P

Kehkehkehkeh.

#JanganMarahYe

Till then,

Love n Big Hugs,
NeezaDaus

*10Month8Days to goes*

posted from Bloggeroid

2 comments:

UyaRayza said...

jgn stress2 k dear hehehe..relaks2..ade masa lg nie..list down dulu k

neeza the gojes said...

UyaRayza : Dear, Congrats to you n hubby ye :) Thanks a lots dear. Tp i dah start stress :(