Si Sepet Dan Si Manis

Si Sepet Dan Si Manis

Wednesday, June 29, 2011

EMOSI

Salam dan Selamat Pagi Rabu.
Yes, ape khabar sume pembace2x bloggers nie dan jugak bloggers2x sekalian.
Adakah anda sume sihat?
Saya harap anda sume sihat sejahtera hendaknye.


PAGI rabu nie orang dok sibuk Wordless Wednesday.
Tapi saya tak dpt nk MENAHAN diri dari nk buat entri bagai.
Biarlah orang ckp saya nie asyik giler hapdet entri je kat blog nie.


Suke taw.
Sbb kerinduan nk berblogging nie sentiasa menyala-nyala kau!
Heheheehe.
Saya dh BW pagi tadi.
Tapi tak puas lagi nk Blogwalking sane sini.


Masih lagi nk mencarik idea2x dari blog2x bakal2x pengantin.
Sila kongsi lebih BANYAK info di dlm blog2x anda ye.
Saya akn bace dan tinggalkan komen.
Termasuk JEJAK saya :)


Rase sgt tak de idea betol nk buat entri ape.
Tp tgn laju je nk menaip.
Dan saat ini tiap patah perkataan yg saya taip, 
Semua dari hati dn otak saya.


Seronoknye.
Tak tahu ape yg seronok.
Dlm hati saya sedih jugak.
Tgh pk mane lagi nk menyimpan duit utk kawen.
Menyimpan utk persiapan hari raya.


Klau tak simpan, smpai bile saya tak reti nk buat simpanan :(
Sedih lagi.
Bile pk bab persiapan kawen, tetibe jadi EMOSI.
Tgk akaun bank, duit masih tak penuh2x.


Salahkan diri sendiri.
Yg tak pandai nk simpan duit.
Tapi kan, saya bukan BOROS jauh sekali SUKE MEMBAZIR.
Duit saya suke abiskan pada makanan.
Dan majalah.


Kadang terfikir, bile agaknye saya akn cepat2x kawen.
Tgk kawan2x dh bahagia bersama suami dan anak.
Tetibe rase SEBAK.
Dalam hati terfikir, rase nk KEJE PART TIME giler2x.


Tp, takot badan tak larat dan penat.
Lagi2x tak dpt nk luangkan mase bersama encik tunang dan jugak 
Blik kolumpo.
Ini lagi susah.


Tp, saya pk kan pasal SIMPANAN.
SIMPANAN sgtlah PENTING.
Kadang terfikir, keje part time ape la yg boleh mendatangkan duit LEBIH.
Saya berblogging nie utk mengisi mase lapang.
Dan buat catatan harian saya.


Nak buat duit ngan BLOG nie tak reti.
Apetah lagi nk berangan dpt duit beribu riban.
Haaiisshhh.. Ttssskkk.. Sob..sob.. sedih lagi.
Ape sal saya EMO sgt pagi nie.
Sbb pk pasal DUIT.


Saya bukan GILER duit.
TAPI DUIT itu satu KEPERLUAN kite.
Kite keje giler2x sebab nk cari DUIT kan?
Jadi terimalah hakikatnye, DUIT sgt PENTING zaman sekarang.


Tiada DUIT, kite tak ley buat ape.








Berehat Sebentar : Kepala pening pikir pasal DUIT


2 comments:

UyaRayza said...

duit memang memeningkan hehehe..same la kite

neeza said...

UyaRayza : Hehehehe. Pening.. pening