Si Sepet Dan Si Manis

Si Sepet Dan Si Manis

Monday, April 18, 2011

Kisah Perkenalan Kami - Episod 2

Salam sume, Selamat Hari Isnin.  Dah sarapan ker blum ye sume2 pembaca blog2 yang dikasihi sekelian :)
Anyway, sebenarnye mood nak tulis blog nie tetibe je ilang tak tau nape? :( sedih gak biler pk tentang diri sendiri yg tak berape sihat nie.  Hajat dihati nak sambung kisah perkenalan di antara Aku dan Encik Tunang tu.  Jadi, aku gagahkan gak diri nie sambung kisah tu.
Ok, selepas aku dan kawan baik serumah aku tu bekerja di situ, kami tersangatlah suke dan gembira kerana dpt ramai teman baru dan belajar banyak benda2 baru katsitu.  Dan pada satu hari tu, aku tengah break time :) dan encik tunang aku mase tu tak salah aku ngah bersiap2 nak balik.  Sempat gak dia berborak ngan aku :) hehehehhe. tanya berapa orang adik-beradik, dok mane?, dan keje abis kul brape? itu jer lah yg sempat kami borakkan.  Pastu tak bercakap lagi dah :) tak tau nape.  Sampai lah satu mase tu, aku dan kawan baik serumah aku tu break sesame kat blakang :) time tu tetibe dia dtg menyampuk. Actually, aku dan member aku tu plan nak g Times Square.  Pastu dia dtg ckp nak ikot skali :) aku ckp ler, tak kisah ker sbb kami nie berdua je perempuan, awk tu lelaki. Sorang2 pulak tu. dia jawab, dia tak kisah pon. (hahahahha, kelakar kan ? aku senyum je dlm hati) pastu, kiteorang pun jalan kaki balik pergi ke Masjid Jamek sbb aku parking kereta kat area situ. Kebetulan, mase tu pun Encik Tunang pun baru abis keje, dan dia pun ikot skali kiteorang jalan kaki bersama-sama. Sebab, dia pun nak balik naik LRT dekat area Masjid Jamek.  Dalam perjalanan tu, kami berbual2 dan ujan pun turun. Oleh sbb aku nie tak leh kena ujan, nanti demam. Aku pun terus je lah pakai cap keje tu :P sampai kat Stesen LRT, dia pun mintak henpon aku dan member baik aku, dia masukkan nombor henpon dia.  Pastu, dia amek nombor henpon aku dan member baik aku tu.  Aku pun mase tu tak pk ape2 pun.  Pastu, entah brape ari selepas tu, dia hantar sms kat aku.  Mase tu aku otw nak blik umah mak aku kat ampang.  Ayat sms dia lebih kurang cmnie, " Hai awk, katmane tu? dah sampai umah blum? " hehehehehehe. (aku gelak je tgk msj tu) 2 atau 3 kali aku cube tgk betul ke dia anta msj kat aku atau salah anta? tapi, aku jawab je lah.  Aku ckp aku otw nak blik umah mak aku.  Sejak tu, kami berdua tak penah berhenti ber sms :) Yang kelakarnye, time kiteorang kuar bertiga (aku, member baik aku dan dia), time tu pun kiteorang masih lagi bersms walaupun depan2 ! (kelakarnye, alahai,....:) pastu dlm LRT, mase makan, senyum2 je biler tgk henpon. smpai member baik aku mcm perasan yang kiteorang ngah berbalas sms.  Tapi, aku cepat2 cover line :) hihihihiihi. Time tu, aku rase suke kat dia :) Entah nape, hati aku terbukak suke dan rase mcm susah nak jelaskan ape yang aku rase dlm hati aku mase tu :) Dan lame2 kemudian, dengan sendirinye kiteorang nie jadi kapel. Padahal, tak de pun sape2 yang penah bagitahu saya suke atau sayang kat awk.  Tetibe jer, menjadi je cmtu : ) Lucu lah bile aku ingat2 kan blik sume nie.  Dan first date kiteorang tgk wayang Selamat Pagi Cinta :) kelakar dan kekok gak time tu.  Bile aku masuk keje part time je, mula lah hati aku berdebar2 :) nak pulak, kalau aku dok counter dia kat dapur :) time nak mintak order atau product, mesti dia tgk aku je semacam :P Kadang2 cara dia pandang aku tu menakutkan tau?  Kiteorang pun cube lah sorok2 kan hubugan kiteorang nie daripada sesape.  Tapi, tak salah aku, Encik Tunang aku tu yang cerita kan budak2 tempat keje dia yang aku dan dia nie ade hubungan :P Lame pastu, lebih kurang dua atau tiga bulan kemudian, dia bawak aku g umah nenek dia kat rawang :) mase tu, segan giler lah aku. Sbb adik beradik, sedara mara dan nenek dia ader :) Tapi, aku tebalkan je muke aku yg tak cantik nie.  Last2 kira ok lah kot penerimaan keluarga dia kat aku.  Walaupun aku nie tak reti langsung nak bercakap dan borak2 ngan sesape, aku nie pendiam dan pemalu sebenarnye.   Dalam keluarga aku pun, family aku ckp aku nie mmg tak byk cakap.  Ntah ler.  Bukan tak nak ckp dan borak2.  Tapi aku jenis kalau orang tu tak mulekan borak, aku pun mati akal tak tahu nak tnye aper :(  Pastu, satu hari tu, Encik Tunang pun bagitahu dia bercadang nak anta rombongan merisik aku. Hmmm.... aku ape lagi ? terkejut berok lah di buatnye. Macam tak pecaye jer?   Aku suruh dia pk byk2 kali dan pk masak2. Sbb nie hal yang besar dan serius. Lagipun kiteorang baru je berkenal.  Tak sempat pun nak kenal lebih mendalam.  Dia ckp dia serius dan dah pk masak2. Hah? abis lah aku cmnie :( aku dah mule takot dan menggelabah. Takot sbb mgkin family aku tak bagi kot kahwin awal? hahahahahaha.. family aku ckp aku nie tak matang :( dan mcm budak2. (pelik aku) sbb tu, diaorang tak pecaye kalau aku nak kahwin awal. Ader ke aku ckp aku nak kahwin awal? (Setahu aku tak pun).




Haaaa.... amacam? cite untuk episod 2 nie nampknye kena bersambung lagi lah :) sbb aku nak cite episod merisik, bertunang lain kali ye :) kang aku cite panjang2, korang lak bace jadi boring dan menyampah :) hehehehehehe.  So, sekian dulu lah ye episod kisah aku dan si dia, Encik Tunang tu :) Nanti mgkin aku akan smbung lagi ari khamis or jumaat?  Lagipun, jumaat mlm nak blk KL :)

p/s:  Cerita kisah aku dan Encik Tunang nie mmg kelakar dan tak logik jer :)

2 comments:

OWNER BLOG...hahaha..=) said...

wah da mcm jejari runcing (awex khairul fahmi a.k.a keeper malaysia) nyew blog la kak...detik2 pekenalan..hihi..so sweet dear...;)

neeza said...

sha: yeker? hehehehehehe. kebetulan je kowt :) sha pun t leh gak story kat blog sha nanti :)